ЛЕЧЕНИЕТО НА ЦЕЛУЛИТА ВЕЧЕ Е ВЪЗМОЖНО

Един от най-неприятните естетични проблеми е целулитът, който засяга всяка втора жена, а в последните години и немалко мъже.

Защо целулитът вече се разглежда като заболяване?

Допреди няколко години разглеждахме целулита като неестетичен козметичен дефект. Днес обаче се класифицира като заболяване на съединителната тъкан, което се характеризира с обособяването на места с мастни подкожни натрупвания, изглеждащи като малки бучки, неравности или трапчинки. Това води до забавяне на кръвната и лимфната циркулация, крайниците стават оточни и тежки. Набръчканата и подобна на кората на портокал кожа е само върха на айсберга. Влошеното състояние на кожата е външно проявление на по-сериозни промени, които настъпват в намиращата се под нея съединителна тъкан, в резултат от нарушено кръвообращение и уголемяване на мастните клетки при задържане на мазнини и токсини в тях. Освен това води до циркулаторни нарушения и проблеми на сърдечносъдовата система. 

Какви са причините за появата на целулит?

Много са причините и техният списък постоянно се увеличава. Най-често срещаните са:

  • Хормонален дисбаланс

При жените целулит може да се появи по време на пубертета, при бременност, при употреба на хормонални лекарства и в менопаузата. Причината е в дисбаланса на хормоните, който води до задържането на течности и мазнини, а оттам и до неестетичното им натрупване.

  • Начин на хранене

Статията продължава тук

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s